באתר זה נעשה שימוש בקבצי cookies. המשך גלישתך באתר מהווה הסכמה לשימוש זה. למידע נוסף עיין בתנאי השימוש

ניצן
  • משאיתמשלוח חינם בקנייה מעל 160 ש"ח!

  • אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות!

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

איך עושים בירה? המדריך למתחילים

בואו ללמוד על שלבי הבישול של הבירה

אז אתם אוהבים בירה ורוצים לדעת איך הקסם הזה קורה? אל דאגה, אתם לא צריכים להיות מדעני טילים כדי להבין את העקרונות הבסיסיים של בישול בירה. למעשה, זה תהליך עתיק ומרתק שאפשר ללמוד וליהנות ממנו גם בבית! למעשה, רוב מבשלות הקראפט בישראל התחילו כתחביב של בשלנים ביתיים. גם מלכה התחילה מבישולים צנועים של 50 ליטר לבישול והיום אנחנו מבשלים כבר 4000 ליטר בכל בישול!

אז בגדול, ישנם ארבעה מרכיבים עיקריים שחייבים להיות בכל בירה:

לתת  (Malt)

זהו הדגן – לרוב שעורה – שעבר תהליך הלתתה (הנבטה וייבוש). הלתת נותן לבירה את הסוכרים הדרושים לתסיסה, את הצבע, ואת מגוון הטעמים הנפלאים שלה.

כשות  (Hops)

זהו צמח שפרחיו מעניקים לבירה את המרירות המאוזנת, את הארומה הפרחונית או הפירותית שלה, וגם משמשים כחומר משמר טבעי.

שמרים  (Yeast)

אלו הם ה"עובדים" הקטנים שלנו! השמרים הם פטרייה חד-תאית שאוכלת את הסוכרים מהלתת והופכת אותם לאלכוהול ולפחמן דו-חמצני. בלעדיהם, לא הייתה לנו בירה אלכוהולית.

מים  (Water)

מרכיב פשוט אך קריטי! איכות המים ופרופיל המינרלים שלהם משפיעים מאוד על טעם הבירה הסופי.

 

תהליך הכנת הבירה בקצרה:

הכנת בירה מתחילה בשלב ההשרייה (Mashing) , שבו משרים את הלתת הגרוס במים חמים כדי למצות ממנו את הסוכרים. הנוזל המתוק שנוצר בשלב הזה נקרא תירוש (Wort) . לאחר מכן, מרתיחים את התירוש ומוסיפים את הכשות בשלבים שונים – בהתחלה למרירות, ובסוף לארומה. אחרי הרתיחה, מקררים במהירות את התירוש המורתח ומעבירים אותו למיכל תסיסה. כאן נכנסים לתמונה השמרים! מוסיפים אותם לתירוש המקורר, והם מתחילים לעבוד על הפיכת הסוכרים לאלכוהול ופחמן דו חמצני (CO2) שהוא בעצם הגזים של הבירה.
תהליך זה יכול לקחת בין מספר ימים לשבועות, תלוי בסוג הבירה והשמרים כמובן
.

לאחר שהתסיסה הסתיימה, השמרים שוקעים והולכים לישון. נוציא אותם מתחתית המיכל כדי לנקות את הבירה. עכשיו הבירה מוכנה לאריזה – לבקבוקים, חביות או פחיות. בבישול ביתי, מוסיפים מעט סוכר לבקבוק כדי ליצור תסיסה שנייה קצרה, שתייצר את הגזים שאנחנו כל כך אוהבים.
אז הנה לכם, בירה היא לא רק משקה, זה שילוב בין יצירה של טבע ועבודת ידיים.

 

לחיים!